Sarkad Város címere SARKAD VÁROS Akadálymentes megtekintés

SARKAD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Sarkadi óvodák a XXI. században

TOP-1.4.1-16-BS1-2021-00051

Széchenyi


SARKAD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Sarkadi óvodák a XXI. században

VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ TÁMOGATÁS ÖSSZEGE:

370,97 MILLIÓ FORINT

PROJEKT AZONOSÍTÓSZÁMA: TOP-1.4.1-16-BS1-2021-00051

TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 100%

A PROJEKT TERVEZETT BEFEJEZÉSI DÁTUMA: 2023.12.31.

Bemutatás

Sarkad Város Önkormányzata bruttó 370.970.510 Ft összegű támogatást nyert el a „A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” című pályázati kiíráson a Széchenyi 2020 keretében. A megnyert támogatásból az alábbi tervezett fejlesztések valósulnak meg:

• A Szalontai úti épület tornaszobával, új csoportszobával, közlekedővel, előtérrel és szertár kialakítással történő bővítése, valamint belső átalakítással 2 fejlesztőszoba és raktár kialakítása fog megvalósulni. Az új tornaszoba új külső akadálymentes megközelíthetőségének kialakítását tervezzük.

• A Vasút úti intézményben egy új torna- és csoportszoba épül, szertárral és a korábbi csoportszoba helyén kialakítandó öltöző – szertár – mosdó – wc – közlekedő helységcsoporttal.

• Az Epreskert úti intézményben egy tornaszoba épül szertárral, közlekedővel, valamint két fejlesztőszoba és egy raktár. A tornaszobához új külső akadálymentes megközelítési lehetőség fog tartozik.

A meglévő épületek felújításra kerülnek, így a fejlesztéssel érintett épületek esetében teljeskörű, valamennyi fogyatékosságra kiterjedő komplex (fizikai és info-kommunikációs) akadálymentesítés valósul meg. Az óvoda épületek közszolgáltatással érintett helyiségei (iroda – szülői fogadó, fejlesztőszobák, tornaszoba és csoportszobák, akadálymentes mosdó) akadálymentes elérhetősége és használhatósága biztosításra kerül. Akadálymentes parkoló mindhárom helyszínen rendelkezésre áll, melyek festésének felújítása fog megtörténni.

Dokumentumok


Galéria


Kapcsolat


Sarkad Város Önkormányzata

Cím: 5720 Sarkad, Kossuth u. 27.

Telefon: +36 66 585 - 710

Fax: +36 66 271 - 030

E-mail: titkarsag[kukac]sarkad.hu