Sarkad Város címere SARKAD VÁROS Akadálymentes megtekintés

SARKAD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

ZÖLD SARKAD 2020 TÁNCSICS TÉR, KOSSUTH-KERT
ÉS A VÁROSI PIAC FEJLESZTÉSE

TOP-2.1.2-15-BS1-2018-00020

Széchenyi


SARKAD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

ZÖLD SARKAD 2020

VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ TÁMOGATÁS ÖSSZEGE:

100 MILLIÓ FORINT

PROJEKT AZONOSÍTÓSZÁMA: TOP-2.1.2-15-BS1-2018-00020

TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 100%

A PROJEKT TERVEZETT BEFEJEZÉSI DÁTUMA: 2021.

Bemutatás

A Táncsics téren lévő ún. „kiserdő” területén tervezzük megvalósítani a településrész új környezettudatos közösségi terét, melyben egy filagória, 3-14 évesek számára használható játszótér, köztéri fitneszeszközök, egy palánkkal és labdafogó hálóval ellátott gyep felületű grund labdarúgó pálya és egy újragyepesített zöld felület kerül kialakításra, természetesen megfelelő számú és elrendezésű paddal, hulladékgyűjtővel, valamint térfigyelő kamerák telepítésével együtt. A terület megközelíthetősége érdekében egy 10 gépjármű állásos parkoló is megvalósul a Táncsics utca felőli parkrészletben. A téren jelenleg néhány elavult, használhatatlan játszóeszköz és egy, az elpusztult vagy kivágott fák között kialakult területen felállított kézilabda kapu áll csupán rendelkezésre az aktív kikapcsolódást kedvelők számára. A téren az amerikai kőris (Fraxinus pennsylvanica) jelenleg a meghatározó fafaj, mely telepítése már nem engedélyezett. A fák cseréjével, pótlásukkal kapcsolatban a pályázat részeként elkészül egy favédelmi, fapótlási tanulmány. Emellett a téren egy 40x20 méter méretű műfüves pályaburkolat építése LED pályavilágítással, egy futó rekortán pálya építése és a nem kívánatos amerikai kőrisek ütemezett cseréje is megvalósul.

A Városi Piac területén, gazdaságfejlesztési elemként a piac meglévő, de erősen avult, lassan használhatatlan elárusító asztalainak cseréjét, illetve a jogszabály által kötelezően előírt, a közterület határán létesítendő kerítés megépítését tervezzük. A piac a helyi kistermelők áruinak piacra jutását van hivatva támogatni, így az elvárt pályázati eredmény (gazdaságélénkítés) megnyugtatóan teljesül a fejlesztés megvalósításával.

A Kossuth kertben lévő Kossuth Lajos mellszobor és emlékmű jelen formájában bár tetszetős, de balesetmentesen és akadálymentesen nem megközelíthető. A szobor előterének rendezése során kialakul egy a városi rendezvények, megemlékezések, társadalmi eseményeknek helyt adó amfiteátrumok struktúrájára emlékeztető „lelátó”, valamint kiépítésre kerül a nagy szintkülönbséget áthidalni hivatott akadálymentes gyalogjárda is. A beavatkozással a tér szerkezete nem változik meg, de az épített elemek melletti terület parkosítását az új kialakításhoz igazítjuk. Sor kerül fák ültetésére és új virágágyások kialakítására is. Az új parkfelületek gondozása érdekében egy nagy teljesítményű önjáró fűnyíró vásárlását is tervezzük.

Dokumentumok


Sajtóközlemény Zöld Sarkad 2020 projekt beruházás indítása

Galéria

még nem elérhető

Kapcsolat


Sarkad Város Önkormányzata

Cím: 5720 Sarkad, Kossuth u. 27.

Telefon: +36 66 585 - 710

Fax: +36 66 271 - 030

E-mail: titkarsag[kukac]sarkad.hu
w